Sat 14
KuFu98
2
-
0
League
VPS/Akatemia (Vaasa)
V LUTTINEN (15'), H ELOVIRTA (90')
KuFu98 vs VPS/Akatemia
By Mikko Kolehmainen

Match preview

By Mikko Kolehmainen
Share via
FacebookTwitter
https://www.sckufu.com/teams/1

Lauantaina Savon Sanomat Areenalla kohtaavat KuPS:n ja VPS:n farmijoukkueet, joiden toimintalinjaukset pelaajapolussa ovat hyvinkin samankaltaiset. Molempien joukkueiden kokoonpanot ovat ikäluokaltaan enemmänkin junioripitoiset, sillä kotijoukkueen vanhin pelaaja on 25 vuotias Joel Vartiainen muiden kuuluessa vielä ikänsä puolesta B- tai A-junioreihin. Toisaalta KuPS:ssa ja lähialueiden joukkueissa tehdään sen verran upeaa juniorityötä, että pelaajia riittää vielä sunnuntain A-junioreiden SM-sarjan joukkueeseenkin + muutama edustuksen rinkiinkin, joten pelaajistoa tällä alueella riittää.
Onkin mielenkiintoista nähdä, ketkä kuuluvat ensi kaudella reservijoukkueen rinkiin ja nyt niitä mahdollisuuksia tarrata omaan pelipaikkaan tarjotaan.
Vierasjoukkueen pelikausi on tuloksellisesti sujunut mollivoittoisesti. Vain kaksi voittoa ja 16 tappiota kertovat pelikauden raskaudesta, tosin mukana on muutamia tiukkojakin pelejä, joissa VPS/Akatemialla olisi ollut mahdollisuuksia pisteisiinkin. Joukkueen peli onkin perustunut tällä kaudella erityisesti yksilöiden voimakkaaseen kehittämiseen ja hieman joukkueella on nyt käynyt siten, että yksilöiden kehittämisen varjoon on jäänyt Kakkosen tason kovuus. Kun tulosta ei ole tullut, on pelaajien uskallus ja usko suorituksiin alkanut heikkenemään, vaikka taidollisia kykyjä olisikin parempaan. Tämä tekeekin VPS/Akatemiasta vaarallisen vastustajan, sillä joukkueella ei ole mitään hävittävää sarjasijoituksen suhteen; ennemminkin joukkue tulee varmasti näyttämään parastaan mitalitaistossa keikkuvalle kotijoukkueelle. Vieraiden penkin takaa löytyy kuopiolaisyleisölle tuttu mies, Jan Berg.

Kotijoukkue lähtee peliin ennakkoluulottomasti omiin vahvuuksiin ja pelitapaansa nojaten. Joukkue on muuttunut täydellisesti maalivahteja lukuunottamatta kevätkierroksen kohtaamisesta, mutta juuri nuo mainitut asiat ovat tuoneet hieman nimettömällekin kotijoukkueelle mukavia tuloksia loppukauden peleistä. Toki, mukaan mahtuu muutama ikävä mahalasku mm. FCV- ja ViFK tappiot, mutta Sinisillä on paljon pelattavaa loppukauden neljässä runkosarjan pelissä. Joukkue metsästää kuumeisesti sarjan 2. sijaa, sillä tämä takaisi kaksi kotiottelua neljän joukkueen loppusarjassa lokakuulle ja tämä on merkittävä etu reissuistaan tutussa lohkossa.

JP Niskanen KuFusta: "Tiedossa on mielenkiintoinen reservien peli. Molemmissa joukkueissa on sellaisia pelaajia, joilla on aitoa halua nousta tulevaisuudessa ylemmille tasoille ja nämä pelit valmistavat siihen mainiosti. Kakkosen pelit ovat sarjana fyysisesti ja henkisesti se seuraava etappi junnujen sarjoista ylöspäin. Täällä tulosvastuullisuus painaa jo enemmän vaakakupissa ja yksittäisistä virheistä rangaistaan kovemmalla kädellä. Tämän vuoksi olemme pyrkineet luomaan mahdollisimman helposti siirryttävän ympäristön KuFuun, kun uusia pelaajia tulee junnuista. Tässä olemme mielestäni onnistuneet hienosti ja huominen koitos on jälleen uusi mahdollisuus. Hienoa, että saamme uuden debytantin, kun Väinö Luttinen on mukana. Toki hänellä on jo viime kaudella kokemusta Kakkosesta PK:n riveistä."

Siniset Areenalla; Hemmo Riihimäki & Aleksi Honka-Hallila, Eero Ryhänen, Eelis Varis, Henri Elovirta, Oskari Jansson, Eetu Rissanen, Väinö Luttinen, Ilari Kekäläinen, Tuukka Partanen, Elias Salminen, Joel Vartiainen, Martin Korvela, Tuomas Tervonen ja Olli Eskelinen.

KuFu98 vs VPS/Akatemia LA 14.9 klo 15.00.

Share via
FacebookTwitter
https://www.sckufu.com/teams/1
Savon Sanomat Areena

Savon Sanomat Areena

13 Kaartokatu
Kuopio
70620

View with google maps

Match details

Match date

Sat 14, Sep 2019

Kickoff

15:00

Attendance

95
VÄINÖ LUTTINEN

Player of the match

VÄINÖ LUTTINEN