Sun 01
PK-37 (Iisalmi)
1
-
2
League
KuFu98
E RISSANEN (6'), (48')
Savon herruus lujasti Sinisten hallussa!!

Savon herruus lujasti Sinisten hallussa!!

By Mikko Kolehmainen
Share via
FacebookTwitter
https://www.sckufu.com/teams/1

.


Savon jalkapallon valtikka Kakkosessa säilyi tiukasti kuopiolaisen KuFu98 hallussa, kun joukkue kävi riistämässä PK-37:stä 1-2 vierasvoiton legendaariselta Sankkurin nurmelta.
Varsin runsaslukuisen yleisön edessä pelattu paikallisottelu päätti samalla mukavan erotuomari-uran tehneen Teemu Soinin vihellys-taipaleen, joten mies pääsee keskittymään nyt omiin alasarja peleihinsä. Siniset kiittävät Teemua reiluista peleistä ja Hänen lähestymistavoistaan.

Itse illan pelissä maalinteon aloitti reilun viiden minuutin kohdalla vierasjoukkue, kun lyhyen kulmapotkun jälkeen pitkästä aikaa Sinisten riveihin palannut kaksikko Arttu Heinonen--Eetu Rissanen löysivät toisensa ja Rissanen kuritti kasvattajaseuraansa komealla puskumaalilla, 0-1 6 min. Tasoituksesta vastasi reilun vartin jälkeeb, myös ex-seuraansa rokottanut, Ali Al-Musawi. Mies pisti verkot tötterölle jäätyään vapaaksi maalintekosektorissa, joten Aleksi Honka-Hallila jätettiin vailla mahdollisuuksia, 1-1. Honka-Hallila oli pitkästä aikaa torjuntavastuussa ja mies pelasi maalillaan hienon ottelun.

Ottelu eteni päädystä toiseen ja keskikentällä käytiin tiukkaa taistelua herruudesta. Viime pelistä kasvojen pesuun lähtenyt KuFu-puolustus ja erityisesti Elias Salminen oli yksi pelin onnistujista. Nuorukainen piti PK-hyökkääjät kurissa, voitti pääpalloja ja jaksoi vääntää kaksinkamppailuissa. Samaa voidaan sanoa muistakin kuopiolaista, sillä viime pelin pettymys oli pyyhkäisty pois ja jokainen halusi tulla näyttämään Iisalmenlaisyleisölle osaamistaan.

Ottelun voittomaalista vastasi samainen Rissanen, jonka vapautti maalipaikalle loukkantumisesta tervehtynyt Joel Vartiainen, 1-2 48 min. Rissasen pelistä huokui viime ja alkukaudesta huokunut itseluottamus ja kyvyt, miksi mies on valittu nuorisomaajoukkueisiin ja käynyt haistelemassa Liigavauhtiakin. Mies oli pitelemätön ja erityisen hankala puolustettava.

OP Ojala ottelun jälkeen: "Olipa makea ja hieno voitto. Nousimme upeasti viime FCV-pelin pettymyksestä ja näytimme luonnettamme sekä kykyjämme. Peli ei ollut aina yhtä hohdokasta, mutta toisaalta olimme erityisen uhrautuvaisia puolustettaessa ja ymmärsimme, että aina pelin ei tavitse olla nättiä, kun se on tehokasta. Meillä oli toki paikkoja naulata peli kolmannella maalilla, mutta tänään siinä ei onnistuttu. Puolustus ja keskikenttä tekivät hurjan määrän töitä ja Heinonen onnistui hienosti hieman erilaisessa roolissaan. Tässä ollaan saamassa mukavasti tietoa ensi kaudelle, keiden kyvyt riittävät tälle tasolle + ketkä ovat valmiita tekemään lisää töitä noustakseen ylemmäs. Kiitokset kaikille!"

Siniset nousivat näin ollen sarjakolmoseksi, samoihin pisteisiin RoPS/2:n kanssa. Yläloppusarja alkaa olemaan varmistettuna, tosin kotipelietu on seuraava kiihoke, jota kannattaa lähteä tavoittelemaan.

Sinisten seuraava peli on LA 14.9 klo 15.00 Savon Sanomat Areenalla ja kylään saapuu VPS/Akatemia.

*** Eetu Rissanen
** Arttu Heinonen
* Martin Korvela

PK-37; Ville Kosonen, Ciro Francis(v), Erno Nissilä, Veeti Lehtimäki(81 min Sampo Honkanen) , Myan Doot, Aarni-Matti Mäntyselkä, Viljami Aittokoski, Joona Ojala, Jesse Åhman, Jani Vidgren, Ali Al-Musawi(v).
Vaihdossa; Tuomas Rieppo, Antti Lappalainen, Tero Taipale, Jesse Kemppainen, Vili Toppinen, Niklas Sahlström.

KuFu98; Aleksi Honka-Hallila, Tuomas Tervonen, Jiri Nissinen(v), Elias Salminen, Oskari Jansson, Joel Vartiainen(60 min Eetu Heiskanen), Martin Korvela, Tuukka Partanen(87 min Eero Ryhänen), Eelis Varis, Arttu Heinonen, Eetu Rissanen.
Vaihdossa; Hemmo Riihimäki.

PK-37 - KuFu98 1-2, (1-1).
6 min 0-1 Eetu Rissanen (Arttu Heinonen)
17 min 1-1 Ali Al-Musawi
48 min 1-2 Rissanen (Joel Vartiainen)

Share via
FacebookTwitter
https://www.sckufu.com/teams/1

Match details

Match date

Sun 01, Sep 2019

Kickoff

18:30

Attendance

378
EETU RISSANEN

Player of the match

EETU RISSANEN