Wed 26
VPS/Akatemia (Vaasa)
0
-
3
League
KuFu98
A HEINONEN (12'), N TYKKYLÄINEN (29'), T HEISKANEN (62')
VPS/Ak vs KuFu98
By Mikko Kolehmainen

Match preview

By Mikko Kolehmainen
Share via
FacebookTwitter
https://www.sckufu.com/teams/1

Sinisten viikko jatkuu kahden vieraspelin koitoksella, joista ensimmäinen suuntautuu Länsirannikolle, Vaasaan. Vastassa on täysin uusi vastustaja, VPS/Akatemia. VPS/Ak. on sarjataulukossa tällä haavaa sarjajumbona sen ottaessa kauden avauskierroksen voittonsa 1-3 lukemin Kajaanin Hakasta, mutta jatkeena saraketta rasittavat peräti 7 peräkkäistä tappiota. Näistä kahdessa lukemat ovat olleet tylyt (0-5 RoPS/2 ja 6-0 GBK), mutta muutoin joukkue on pysynyt peleissään varsin maltillisesti mukana. Nyt mitataan todenteolla kuopiolaisten kypsyyttä, että tuijotetaanko sarjataulukkoa ennen peliä vai vasta pelin jälkeen. VPS/Ak. tehokkain maalintekijä on ollut kahden maalin Jesse Kankaanpää, joskin pelaajistossa on VPS:n riveissä Veikkausliigaa pelanneita nuorukaisia mm. Fabrice Gatambiye ja peli on oiva näyteikkuna Liigaan pyrkiville Akatemia-pelaajille.

Sinisten viimeisin peli oli kiihkeä Savon Derby PK-37:ää vastaan, josta lopulta otettiin niukka 3-2 voitto. Peli ei sellaisenaan hurmannut, joskin tuloksellisesti joukkue on pystynyt keräämään pisteitä hieman kehnommallakin peli-esityksellä. Nyt luvassa on kaksi haastavaa vieraspeliä, joissa peliä lähdetään kehittämään ja rakentamaan. Pelaajisto säilyy pitkälti samanlaisena, mitä se on alkukaudella ollut, joten joukkuepelin odotetaan parantuvan yhteisten tapahtumien myötä. Sivussa ovat varmuudella pienten loukkaantumisten vuoksi Tony Miettinen, Taneli Hämäläinen ja Cem Felek. Tämä avaa tilaisuuksia uusille nuorukaisille, joista mm. Arttu Heinonen pelasi tänään Veikkausliigaa 15 min varsin lupaavin ottein.

JP Niskanen KuFusta: "Meillä on muutamia poissaoloja, mutta nyt pitää ajatella siten, että se avaa uusille pelaajille tilaisuuksia nousta esille. Pelipaikka ei ole automaatio, mutta on tärkeää päästä näyttämään osaamistaan riittävän kovalla tasolla. Kakkosen pelit ovat loistava alusta pelaajillemme ja vaikka VPS/Ak. on sarjataulukon hännillä, emme anna sen vaikuttaa peliimme. Joukkueiden suhdanteet voivat vaihdella suurestikin kauden aikana ja VPS/Ak. pystyy voittamaan sarjassa kenet tahansa. Meidän on keskityttävä omaan peliimme ja katsomme tuloksen pelin jälkeen kuinka onnistuimme."

VPS/Ak. - KuFu98 KE 26.6 klo 18.30 Elisa Stadionilla.

Share via
FacebookTwitter
https://www.sckufu.com/teams/1

Match details

Match date

Wed 26, Jun 2019

Kickoff

18:30
NUUTTI TYKKYLÄINEN

Player of the match

NUUTTI TYKKYLÄINEN