Sat 25
KuFu98
3
-
0
League
ViFK (Vaasa)
J HILTUNEN (9'), (58'), A HEINONEN (81')
KuFu98 vs ViFK
By Mikko Kolehmainen

Match preview

By Mikko Kolehmainen
Share via
FacebookTwitter
https://www.sckufu.com/teams/1

Kakkosen pelikausi jatkuu tiiviinä ja Siniset valmistautuvat lauantaina viikon toiseen matsiinsa. Kotoiselle Savon Sanomat Areenalle saapuu lauantai-saunaan Vaasa IFK. ViFK kuuluu Kakkosen perinteikkäimpiin joukkueisiin ja tälle kaudelle joukkue sai sarjapaikkansa kabinettipäätöksen jälkeen, kun JJK Jyväskylä ja PS Kemi luopuivat sarjapaikastaan kesken hyisen talven. Viime kauden päätteeksi sarjasta tippunut ViFK tarttui oljenkorteensa kiinni ja taistelee kynsin hampain kuluvalla kaudella viime kautta paremmista sijoituksista.

Pelikausi on vierailta alkanut kohtuullisen mukavasti, kun alla ovat voitto 3-1 FCV, 0-0 tasuri OLS:n kanssa ja 5-0 tappiovierailu RoPS/2:n vieraana. Joukkueen peli perustuu tiiviiseen puolustamiseen ja maalille hankittu jenkki Scott Angevine on luotettava Kakkosen veskari. Viime kausina joukkueet ovat kohdanneet varsin tasaisissa merkeissä, joten lauantai-iltana on tiedossa erittäin mielenkiintoinen kohtaaminen.

Sinisten kausi on lähtenyt mukavasti käyntiin. Kauden alkuun tuli kaksi kotivoittoa ja tahtia hieman hiljensi maanantaina koettu tappio SJK/Akatemialle 3-1 lukemin. Tässäkin pelissä kuopiolaiset pärjäsivät kenttätapahtumissa varsin hyvin, mutta se kuuluisa terävyys ja kovuus molempien maalien edustoilla ratkaisi lopulta pelin. Siniset onnistuivat maalinteossa aivan ottelun päätöshetkillä, vaikkakin sitäkin aikaisemmin oli paikat pistää palloa maaliin joten selkeää parannusta lähdetään peliin hakemaan.

JP Niskanen KuFusta; "Meidän kautemme on oppimisprosessia, johon väistämättä välillä tulee maanantain kaltaisia pelejä. Sinällään peli oli pelillisesti oikeinkin hyvää, joka olisi voinut kääntyä meillekin, mutta pelaajien täytyy myös ymmärtää, että tämä on tulosurheilua, eikä tyylipisteiden hakemista. Tiukkoja pelejä pitää oppia voittamaan, eikä pelit kulje minkään etukäteen kirjoitetun käsikirjoituksen mukaan. Jätkillä on aihioita olla todella hyviä pelaajia, mutta toisaalta se on haaste heille itselleen, kuinka he sen käsittelevät. Lauantain ViFK-peli tuo uuden tyylisen vastustajan, joka varmastikin eroaa SJK/Akatemiasta."

Joukkue varmistuu perjantaisen KuPS-Ilves Veikkausliigapelin jälkeen, joskin tuttu runko aikaisemmista peleistä on käytettävissä.

Peliin erikoisen asetelman tuo se tilastofakta, että Sinisten seuraava saavutettu piste sarjataulukossa tarkoittaa historian 700 sarjapisteen saavuttamista. Tällä hetkellä taulukko näyttää; 443 ottelua -- 208voittoa -- 75 tasapeliä -- 160 tappiota -- maalisuhde 981-756, pisteitä 699.

KuFu98 - ViFK LA 25.5 klo 17.00. (ps. Paitsion tiloissa on suuri tv, josta voi seurata samanaikaisesti Bratislavassa pelattavaa jääkiekon MM-välierä ottelua Venäjä - Suomi!) #sinistämagiaa #paikallistaosaamista #Kakkonen #Kuopio

Share via
FacebookTwitter
https://www.sckufu.com/teams/1
Savon Sanomat Areena

Savon Sanomat Areena

13 Kaartokatu
Kuopio
70620

View with google maps

Match details

Match date

Sat 25, May 2019

Kickoff

17:00

Attendance

85
Jiri Nissinen

Player of the match

Jiri Nissinen