Mon 20
SJK/Akatemia (Seinäjoki)
3
-
1
League
KuFu98
N TYKKYLÄINEN (90')
SJK/Ak vs KuFu98
By Mikko Kolehmainen

Match preview

By Mikko Kolehmainen
Share via
FacebookTwitter
https://www.sckufu.com/teams/1

Sinisten pelikausi jatkuu maanantaina sarjan selkeästi valovoimaisinta ja suurinta ennakkosuosikkia SJK/Akatemiaa vastaan Seinäjoen OmaSP-Areenalla.
Molempien joukkueiden alkukausi on sujunut varsin vahvasti, sillä SJK/Akatemia on sarjajohtaja 9 pisteellä kolmen selkeän voiton jälkeen. 1-4 ja 0-1 vierasvoiton Oulun Herculeksesta ja OLS:sta sekä 4-0 kotivoitto PK-37:stä kertovat joukkueen tasosta. Tehokkaimpana pohjanmaalaisena on vastustajia kiusannut jokaisessa pelissä maalinteossa onnistunut Joonas Lepistö 5 maalillaan. Joukkueen rosteri on nimekäs ja tulevaisuuden laatupelaajia pullollaan, sillä Maximo Tolonen, Lepistö, Robbie Malolo, Ville Tikkanen sekä Jeremiah Streng on syytä painaa mieleen. He tuovat tasapainon SJK/Akatemian pelaamiseen, jonka selkeä tavoite on pelikauden päätteeksi, nousu Ykköseen v. 2020. Joukkueesta uupuu vielä parisen kautta sitten KuFu98:a ja KuPS:a edustanut Joona Lautamaja, joka ei mahtunut joukkueeseen yli-ikäisyys pykälän vuoksi.

Siniset eivät lähde nöyristelemään pohjanmaalle, vaan joukkue lähtee näyttämään omaa osaamistaan Eremenko seniorille & kumppaneille. Viime kaudella moni pelasi ensimmäistä Kakkosen pelikauttaan ja nyt pitää osata näyttää tuloksen tekemistä. Pelillinen tasapaino on löytynyt alkukaudesta, eikä Sinisten alakertaa ole periaatteessa päästy horjuttamaan alkukaudesta. Nyt siihen tulee muutosta ja joukkueen on oltava valmis vastaamaan laadukkaampaan hyökkäyspelaamiseen. Sinisten JP Niskanen on luottavainen joukkueensa tekemiseen; "Olemme olleet alkukaudesta mukavalla pelillisellä tasolla, vaikka yhteisiä harjoitus- tai pelikertoja ei ole hirveämmin ollutkaan. Meidän pitää pystyä parantamaan viime KajHa-pelistä, sillä SJK/Akatemian taso on yksinkertaisesti paljon viime peliä edellä. Sama toki pätee meihinkin, sillä meidän pitää olla itsekin paljon parempia, jos pelaajamme haluavat päästä Liigaan tai suuremmille kentille. Meidän vaatimustason pitää olla selkeästi Kakkosta korkeammalla tasolla. Nämä pelit ovat niitä kuuluisia näytönpaikkoja, jossa oma tekemisen taso mitataan."

Sinisten joukkue koostuu pitkälti alkukaudelta tutuista pelaajista. Sinisillä on kyseessä kahden pelin viikko, kun lauantaina Areenalla saapuu lauantai-saunaan Vaasan IFK, ViFK. Ottelu KuFu98 - ViFK LA 25.5 klo 17.00.

Siniset Seinäjoelle; Aapeli Alava & Aleksi Honka-Hallila, Taneli Hämäläinen, Nuutti Tykkyläinen, Eetu Rissanen, Eetu Heiskanen, Arttu Heinonen, Jere Hiltunen, Tony Miettinen, Mikko Pitkänen, Joona Hiltunen, Tomas Länsivuori, Jiri Nissinen, Cem Felek, Martin Korvela & Jani Rinta-Halkola. #sinistämagiaa #paikallistaosaamista #Kakkonen #Kuopio

Share via
FacebookTwitter
https://www.sckufu.com/teams/1

Match details

Match date

Mon 20, May 2019

Kickoff

18:30

Attendance

215