Sat 27
KuFu98
0
-
1
Pre-season
PK-37

Match preview

By Mikko Kolehmainen
Share via
FacebookTwitter
https://www.sckufu.com/teams/1

Lauantai-iltana Kakkosen C-lohkossa toisensa kohtaavat KuFu98 ja PK-37 ottavat mittaa vielä kerran ennen pelikauden alkamista. Kauden kenraaliharjoituksena toimivassa pelissä tullaan näkemään varmasti tiukkoja kaksinkamppailuja, sillä joukkueet tuntevat toisensa läpikotaisin. Molemmin puolin joukkueissa on näyttämisen halua niin vastustajille kuin molempien joukkueiden taustalla toimivalle KuPS:lle.

PK-37 on toiminut erityisen vahvana juniorimyllynä ja viime vuosina joukkueesta on edennyt KuPS:n pelaavaan rinkiin mm. 97-syntyneet Ilmari Niskanen ja Jiri Nissinen.

Nuorempaa PK:n kasvattamaa kaartia kentällä lauantaina edustavat PK:n paidassa Viljami Aittokoski ja Albert Vauhkonen sekä kotijoukkueen nutussa Eetu Rissanen. Kaksikko teki yhdessä komean nousun aikuisten tasolle viime suvena PK:n paidassa. Lisäksi kentällä nähdään "kokeneempana kaartina" mm. kuopiolaiset Erno Nissilä, Ali Al-Musawi, Myan Doot ja Otso Korhonen ja ikoniset Iisalmen omat pojat Ville Kosonen ja Jani "Zlatan" Vidgren. PK:n valmennuksesta vastaa Pele Koljonen, joten ottelu toimii upeana kehittymisen paikkana niin pelaajille kuin taustoillekin.

Kotijoukkueen vahvuus selkiytyy pitkälti perjantaina, kun tiedossa on ketkä pelaajistosta ovat KuPS:n mukana Rovaniemellä + osan pelaajistosta osallistuessa A-junioreiden SM-sarjan avauskierrokselle Lahdessa samaisena lauantaina. A-junioreiden sarja toimii tärkeänä osana pelaajien kehittymiselle ja pelaajien luonteva kulkeminen B-, A-, KuFun ja KuPS:n välillä on ensiarvoisen tärkeää. Nuorille pelaajille tulee luontaisia kehittymisen pyrähdyksiä ja osalle pieniä taantumia, joten eritasoiset pelipaikat pitää osata ottaa mahdollisuutena.

Kotijoukkueen peluutuksesta lauantaina vastaava JP Niskanen toivookin joukkueen löytävän pari astetta työteliäämmän vaihteen edelliseen MP-peliin viitaten. "MP-pelissä oli paljon hyviä asioita, mutta oli siinä paljolti parannettavaakin. Pelaajiston on ymmärrettävä oma tasonsa ja roolinsa, kun tulee pelaamaan Kakkosen pelejä. Kakkonen on varsin vaativa sarja ja hyppäys junioripeleistä on iso, varsinkin fyysisyys ja molempien boxien pelaamisessa on oltava tarkkaavaisempi, nopeampi ja kovempi. Mitään ei saa ilmaiseksi. Vaatimustasomme on noussut luonnollisesti viime kaudesta, mutta siltikin pelaajamme ovat vielä suhteellisen kokemattomia aikuisten peleihin. Kokemus karttuu vain kokemalla ja tekemällä asioita, oikopolkuja ei ole. Meidän on oltava valmiita tekemään töitä kehittyäksemme."

Mikäli et jostain syystä pääse otteluun paikan päälle, niin KuFu98 - PK-37 ottelusta tulee myös livestriimi ja osoite sinne on; http://www.kups.fi/fi/ottelut/KuPS%20TV%20-%20LIVE #sinistämagiaa #paikallistaosaamista #Kakkonen #Kuopio

Share via
FacebookTwitter
https://www.sckufu.com/teams/1
Savon Sanomat Areena

Savon Sanomat Areena

13 Kaartokatu
Kuopio
70620

View with google maps

Match details

Match date

Sat 27, Apr 2019

Kickoff

18:30

Attendance

150