Otteluennakkoa 14.5 KuFu98 - PK-37(Iisalmi)

Otteluennakkoa 14.5 KuFu98 - PK-37(Iisalmi)

By Mikko Kolehmainen
13 May 2018
Share via
FacebookTwitter
https://www.sckufu.com/news/ot

Otteluennakkoa 14.5 KuFu98 - PK-37(Iisalmi)


Maanantaina pelataan Kakkosen C-lohkon kauden ensimmäinen "Savon Derby" Savon Sanomat Areenalla, kun kylään saapuu rakas naapuri Iisalmesta, PK-37. Viime kaudella PK oli peleissä niskan päällä, vieden Areenalta pisteet 0-1 lukemin ja tasaten ne kotikentällään 1-1. Molemmissa peleissä suuressa roolissa olivat PK:sta Erno Nissilä sekä mv Ville Kosonen. Kyseinen kaksikko haluaa nousta varmasti myös nyt parrasvaloihin, johon Sinisten on erityisesti valmistauduttava. Lisäksi PK:ssa pelaa liuta lupaavia tulevia pelimiehiä, mm. Väinö Luttinen, Viljami Aittokoski sekä Eetu Rissanen. Lisäksi mukana on Kakkosen tasolla varsin kelpoja sotaratsuja Samuli Kaasalainen, Joona Ojala, Juho Ruotsalainen ja erityisesti aina itsensä PK:n eteen likoon laittava ja kyseisille paikallispeleille syttyvä Jani "Zlatan" Vidgren. Mistään heittopussista ei siis todellakaan ole kyse ja PK on valmis voittamaan kenet hyvänsä tässä sarjassa. Alkukauden tulokset kertovatkin, että sarjan ennakkosuosikin GBK:sta 1-0 voitto, toisen suuren ViFK:n kanssa 0-0 tulos. Viimeisimmässä pelissä tuli pieni notkahdus, kun TPV otti pisteet 3-0 tuloksella, joskin tässä pelissä PK joutui antamaan jo aikaisessa vaiheessa tasoitusta ikävien loukkaantumisten myötä. Lasse Vornanen PK:sta osaa virittää joukkueensa sellaiseen iskuun, että Siniset nuorukaiset saavat olla hereillä koko pelin ajan.

Sinisten tilanne vaikuttaa peliä ennen odottavalta. Joukkue haki maukkaan 1-2 vierasvoiton SJK U23:n vieraana erittäin vauhdikkaassa ja tasokkaassa pelissä. Ottelu tarjosi molemmissa päissä kenttää tilanteita joukkueiden keskittyessä vauhdikkaaseen hyökkäyspeliin. Sinisten torstain joukkueesta osa on pelannut viikonlopun aikana B- ja A-junioreiden mukana, muutaman ollessa KuPS:n mukana Rovaniemellä sunnuntaina. Paluu Rovaniemeltä menee aikaiseen maanantai-aamuun, joten näiden mukana olevien pelaajien tilanne katsastetaan Liigapelin jälkeen. Mitkä ovat pelaajien minuutit ja energiat kahden vuorokauden matkustamisen jälkeen? Helatorstaina Sinisten puolustuspelaaminen oli mukavan tiivistä, eikä SJK U23 päässyt kovinkaan vaarallisille sektoreille ja maalivahti Aleksi Honka-Hallila oli todella vakuuttava. JP Niskanen odotteleekin peliä vesi kielellä; "Jokainen peli on yhtä tärkeä ja samat pisteet jaossa, joskin onhan kyseisessä pelissä oma erityinen tunnelmansa. Pelaajat ja valmennus tuntevat toisensa, joten pelistä tulee haastava, molemmille. Pelaamme omalla ideologiallamme vastustajan hyvyydet ja heikkoudet tuntien. Tunnetila ei saa mennä ylitse ja keskittyminen pitää kestää läpi pelin. Toivottavasti yleisöä saapuu mukavasti paikalle, sillä nyt omia pelaajia on taas näytillä."

Maanantaina nähdään kuitenkin, se on varmaa, kahden erittäin motivoituneen naapurusten kohtaaminen, josta pisteet maistuvat kaksi kertaa makeammilta kuin jonkun muun pelin jälkeen. Tämä tuo sellaista energiaa itse peliin, että taito- ja fyysiset erot kaventuvat.

Maanantaille on luvassa lämmintä ja aurinkoista keliä, joten luvassa on erityisen mukava sää Kakkosen "luomu-futiksen" seuraamiseen!

TERVETULOA SAVON SANOMAT AREENALLE MA 14.5 klo 18.30!!

Share via
FacebookTwitter
https://www.sckufu.com/news/ot