Club app icon

Pitchero Club

The official SC Kuopiofutis-98 (KuFu98) app

View

KuFu98 - Match center

SJK Akatemia (Seinäjoki)
KuFu98
 (41')
Full time
J MÄKELÄ (25'), E PELLIKKA (52')
Thu 10 May 16:00 - League Attendance 100

Siniset Akatemioista parempi

By

Siniset Akatemioista parempi

Siniset matkustivat Helatorstaina Suomen komeimpiin futispuitteisiin OmaSP Areenalle Seinäjoen lakeuksille, jossa ottelua isännöi SJK/Akatemia. Upea aurinkoinen sää ja lämmin keli olivat kruununa upealle päivälle. Sinisten riveissä debytoivat Kakkosen avauksessa Frankline Okoye sekä TANELI HEISKANEN. Muutoinkin joukkue oli erittäin junioripitoinen lukuun ottamatta kolmikkoa Joonas Ojantie, Stiwar Garcia & Joni Mäkelä. Tarkemmin ottaen Sinisten kokoonpano rakentui 4 aikuispelaajan, 9 A-juniorin. 2 B-juniorin ja 1 C-juniorin harteille. Nuoret näyttivät kykyjään Seinäjoella, josta tuloksena upea 1-2 vierasvoitto kotiin naarattuna. Aikuispelaajistakin Joonas Ojantie on vanhin 27-vuotiaana, joten varsin mukavalla mallilla tulevaisuuden suhteen kuopiolaisessa futiksessa mennään. KuPS:n juniorityö jalostettuna lähi-alueiden joukkueiden rakentavalla vaiheella tuo esiin nykyisten kaltaisia talentteja, joille Kakkonen on varsin mukava taso mitata kykyjään.

Iltapäivän matsissa molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan lyhytsyöttöpeliä ja taidokasta futista. Kotijoukkue oli molempien jaksojen alussa erityisen vaarallinen, joskin valkoisissa esiintyneet KuFulaiset kestivät hyvin rynnistykset ja maalilla Aleksi Honka-Hallilan ei tarvinnut tehdä mitään akrobaattista. Varsinkin toisella jaksolla mies lämpeni siihen vireeseen, että vastaantulot olivat luokkaa kiitettävä. Vierailijoiden voitto perustui erityisen hienoon ja tarkkaan puolustuspelaamiseen, jota johtivat kaksikko Johannes Kytilä - Joonas Ojantie. Kaksikko oli pelin herra ja hidalgo niin maassa kuin ilmassa pelatessa täydentäen hyvin toisiaan. KuPS:sta peli-aikaa hakemaan tullut kaksikko Joni Mäkelä - Stiwar Garcia olivat myös hyvin näkyvästi esillä ja miesten pallollista osaamista sekä rauhoittamista on kyllä upeaa katsella. Toivottavasti moni nuori pelimies ottaa oppia heidän peliään seuraten. Mäkelän laukaus avasikin pelin maalihanat, kun komea kierteinen kuti painui vastustamattomasti Paavo Valakarin selän taakse, 0-1 25 min. SJK/Akatemia painoi peliä Sinisten puolustukseen, joskin sen kestäessä varsin hyvin ei pahoja tilanteita päässyt Sinisten maalille tulemaan. Jakson lopulla kesken Sinisten oman hyökkäyksen käänsi SJK/Akatemia pelin painopisteen nopeasti KuFun selustaan. Aleksi Pöntinen pääsi puolittaiseen läpiajoon, jonka Honka-Hallila upeasti selvitti mutta kimmonneessa paluupallossa ei KuFu-puolustuksella ollut enää tuuria sillä se ajautui vapaana olleelle Sami Viljaselle, jolla oli helppo tehtävä siirtää pallo tyhjään KuFu-maaliin. 1-1 tilanteessa tauolle.

Toinen jakso alkoi jälleen kotijoukkueen vyöryllä, jonka Siniset upeasti selvittivät. Jakson edetessä EETU PELLIKKA teki upean riiston ja komea soolojuoksu SJK/Akatemian selustaan, sekä taidokkaan maaginen viimeistely kruunasi pelin 1-2, 52 min. Pellikka oli pelissä elementissään tehden maalinsa lisäksi hurjan määrän töitä, kuten muukin vierailijoiden joukkue. Siniset tekivät vaihdot, josta saatiin lisää tuoreita jalkoja kentälle. -99 syntyneet TOMAS LÄNSIVUORI ja MIRO SILTAVUORI sekä viimeiselle kymmenelle minuutille -02 syntynyt TONY MIETTINEN näyttivät kaikki, että jokainen heistä kykenee pärjäämään Kakkosen tasolla.

Mike Keeney KuFusta; "Teimme koko joukkueena hurjan määrän töitä ja olen oikein tyytyväinen kaikkiin. Kentällä oli paljon nuoruutta ja joukkueemme kesti pelin paineet varsin hyvin. Lopussa vastustaja pääsi hieman turhan hyviin paikkoihin, mutta uhrautuva koko joukkueen puolustuspelimme takasi tämän voiton. Kentällä oli paljon onnistujia ja lopputulos oli ansaittu, SJK/Akatemia oli erityisen vaarallinen vastustaja. Maanantaina on uusi haaste, kun vieraaksi saapuu naapuri PK-37."

Iltapäivän pelissä kentällä nähtiin kaksi, lyhytsyöttöpeliin pelaamaan pyrkivää joukkuetta ja ottelu olisi voinut päättyä kumman tahansa suuntaan. Sinisten puolustus oli tänään rautaa ja koko joukkueen luja työnteko palkittiin täydellä pistepotilla. Muutamia poissaoloja Sinisillä oli, mutta peli kesti sen ja se tuotti uusia vastuunkantajia. ALEKSI HONKA-HALLILA näytti maalilla upeilla otteillaan, että kuopiolainen maalivahti-osaaminen on hienossa nosteessa. Kentällä oli useita, vasta uran alkutaipaleella olevia nuorukaisia, joille Kakkonen on varsin mukava taso pelaamiseen tällä hetkellä. Suuntaus on silti ylöspäin. Tästä pelit jatkuvat MA 14.5 kotipelillä PK-37 vastaan klo 18.30.

*** Joonas Ojantie
** JERE HILTUNEN
* EETU PELLIKKA

Sinisten pelit jatkuvat heti viikonlopun jälkeen, kun maanantaina pelataan Savon Derby Savon Sanomat Areenalla klo 18.30. Kylään saapuu rakas naapuri Iisalmesta, PK-37. Tiedossa ja luvassa on varmasti laadukasta ja taistelevaa Suomi-futista naapurusten kohdatessa ja otteluun saadaan mielenkiintoa, koska pelaajat ja valmennus tuntevat toisensa läpikotaisin.
Joukkueet kohtasivat toisensa kertaalleen ennen kauden alkamista 13.4, jolloin Siniset veivät pelin nimiinsä 2-0, joskin PK on päässyt kyseisen pelin jälkeen harjoittelemaan ulkokentällä ja pistämään sitä kautta pelivireensä kuosiin. Kuinka Savon Derbyssä käy MA 14.5? Tule kannustamaan suosikkisi voittoon!!

SJK/Akatemia; Paavo Valakari, Oskar Pihlaja, Joonas Lautamaja, Alex Kivimäki(64 min Joonas Lepistö) , Aleksi Pöntinen(64 min Joonas Kuivalainen), Joonas Sundman(v), Robbie Malolo, Jaakko Vihanta, Arttu Aromaa(v), Sami Viljanen(v), Diego Martins(76 min Janne Tuohisaari).
Vaihtoon; Severi Ikäheimo, Nicolas Kotamäki, Valentin Trouiller.

KuFu98; ALEKSI HONKA-HALLILA, Johannes Kytilä(v), NUUTTI TYKKYLÄINEN, Myan Doot(66 min MIRO SILTAVUORI), Joonas Ojantie, EETU PELLIKKA, JERE HILTUNEN, TANELI HEISKANEN(61 min TOMAS LÄNSIVUORI) , Stiwar Garcia(82 min TONY MIETTINEN) , Joni Mäkelä, Frankline Okoye.
Vaihtoon; Hemmo Riihimäki, Jani Rinta-Halkola.

SJK/Ak. – KuFu98 1-2, (1-1).
25 min 0-1 Joni Mäkelä
41 min 1-1 Sami Viljanen
52 min 1-2 EETU PELLIKKA

JOONAS OJANTIE

Player of the Match

JOONAS OJANTIE

Key moments

25:00
Goal JONI MÄKELÄ scores for KuFu98
41:00
Goal Goal for SJK Akatemia (Seinäjoki)
52:00
Goal EETU PELLIKKA scores for KuFu98

Highlights

View 0 new events
90:00 Player of the Match
JOONAS OJANTIE is awarded player of the match for KuFu98
90:00 Yellow Card
JOHANNES KYTILÄ is yellow carded for KuFu98
82:00 Sub On
TONY MIETTINEN is substituted on for KuFu98
82:00 Sub Off
Stiwar Garcia is substituted off for KuFu98
66:00 Sub Off
MYAN DOOT is substituted off for KuFu98
66:00 Sub On
MIRO SILTAVUORI is substituted on for KuFu98
61:00 Sub Off
TANELI HEISKANEN is substituted off for KuFu98
61:00 Sub On
TOMAS LÄNSIVUORI is substituted on for KuFu98
52:00 Goal 1 - 2
EETU PELLIKKA scores for KuFu98
End of period 1
41:00 Goal 1 - 1
Goal for SJK Akatemia (Seinäjoki)
25:00 Goal 0 - 1
JONI MÄKELÄ scores for KuFu98
Start of the game
Replay game

As it happened

 • SJK Akatemia (Seinäjoki)
 • KuFu98
 • 0
 • JONI MÄKELÄ Goal 25:00'
 • Goal 41:00'
 • EETU PELLIKKA Goal 52:00'
 • TANELI HEISKANEN Sub Off 61:00'
 • TOMAS LÄNSIVUORI Sub On 61:00'
 • MYAN DOOT Sub Off 66:00'
 • MIRO SILTAVUORI Sub On 66:00'
 • Stiwar Garcia Sub Off 82:00'
 • TONY MIETTINEN Sub On 82:00'
 • JOHANNES KYTILÄ Yellow Card 90:00'

Team selection

Team selection has not been published for this fixture yet.

Comments

Loading comments

Team sponsors

Club sponsors